Укр Eng

Новини

10.06.2007

Відбулося офіційне відкриття 52-ї Венеціанської біенале

10 червня відбулося офіційного відкриття 52-ї виставки сучасного мистецтва у Венеції. Цього року виставка відкрита для відвідувань до 21 листопада. Події відбуваються в основному в Арсеналі, стара верф у східній частині міста, і у міському парку Жардін'ї, де розміщуються біля 30 національних експозицій краї-учасниць виставки, що мають свої простійні павільйони. Куратором основної експозиції, яка включає роботи 100 художників, є президент Біенале Роберт Стор.

 Місцем розміщення Української експозиції вже вдруге став палацо Пападополі - старовинний палац XVI століття, збудований у центрі Венеції на Гранд-каналі недалеко від мосту Ріальто. Відкриття Українського павільйону очікували ще за місяць до почітку Біенале. Британська газета "Дейлі телеграф" у числі кращих називала англійський, американський, французький, середньо-азійський та український павільйони. Віце-прем'єр і міністр культури Італії Франческо Рутилі, який прибув на відкриття Біенале, назвав Український павільйон одним з трьох топових подій Венеціанської біенале-2007.

Українська експозиція займає три поверхи розкішного палацу і включає різноманітні художні роботи: фото, лайт-бокси, кінетичну скульптуру, відео інсталяції. На причалі біля самого входу гостей зустрічає човен "Дніпро" художника Dzine, спроектований як діджейський пульт. До речі, для вечірку на честь відкриття у Венецію прилетів діджей Андрій Кириченко.

Прикрасою експозиції стала робота Сем Тейлор-Вуд "Той бiлий очерет" - уповільнене відео, на якому білий лебідь потроху помирає на тілі оголеної дівчини. Найбільш провокаційною стала робота Лесі Заєць, в якій у вогні згорає сумка Лії Вітон, вартістю більше 3 тисяч євро. Великий інтерес викликала робота Сергія Браткова "Пекельна земля" - величезний лайт-бокс з панорамою заводу і оператором-чоловіком, який спить на робочому місці.

Вся стрічка новин про Венеціанську біенале 

Фото Українського павільйону на Венеціанськії біенале 

Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»