Укр Eng

Новини

16.06.2007

Українські музиканти та телеведучі стануть волонтерами перед концертом Елтона Джона

Фонд Олени Франчук «АнтиСНІД» організує безкоштовну роздачу глядачам інформаційних матеріалів про ВІЛ-СНІД та презервативів перед концертом Елтона Джона на Майдані Незалежності в Києві.

У заході візьмуть участь близько 200 волонтерів Фонду, більшість з яких - студенти київських вузів. Волонтери будуть вдягнені у червоні футболки та бейсболки з логотипом Фонду «АнтиСНІД» та екіпіровані червоними сумками із символікою Фонду.

Серед волонтерів, що беруть участь у акції будуть відомі українські музиканти та телеведучі, що відгукнулися на поклик Фонду. Свою згоду вже дали ведучі телеканалу М1 Кароліна Ашіон, Андрій Кіше, Мирослав Кувалді, Вікторія Батуї, українські групи «XS», «Алібі» та «Авіатор», музиканти Настя Каменських та Потап, а також продюсер Андрія Данилка Юрій Нікітін.

Як повідомлялося, 16 червня у Києві всесвітньо відомий композитор та співак сер Ельтон Джон дасть благодійний безкоштовний концерт на Майдані Незалежності, що буде транслюватися у прямому ефірі «Новим каналом».

На думку засновника Фонду «АнтиСНІД» Олени Франчук, цей концерт допоможе актуалізувати проблему СНІДу в українському суспільстві. «Сьогодні вже недостатньо інформувати про хворобу, шляхи її розповсюдження та способах захисту. Наше завдання сьогодні - змінити модель поведінки людей, навчити
Їх жити в умовах неконтрольованої епідемії СНІДу... СНІД перестав бути далекою проблемою. Люди продовжують думати, що це проблема тільки груп ризику - ин'єкційних наркоманів та робітників секс-бізнесу. Але це вже не їхня проблема, а наша спільна. Ми більше не можемо говорити «вони піддають себе ризику». Це не вони, а ми - ми самі, наші близькі, наші друзі, наші діти сьогодні можуть стати жертвою ВІЛ-інфекції. Ми усі - на краю», - підкреслила Олена Франчук.

Наприкінці травня Фонд Олени Франчук «АнтиСНІД» запустив нову програму «На краю», в межах якої буде також реалізований спільний проект Фонда Олени Франчук «АнтиСНІД» та СНІД-фонду Елтона Джона. Фонд «АнтиСНІД» виділить на цей проект грант у розмірі 2,5 млн.доларів. Проект розрахований на 5 років та спрямований на допомогу дітям, що постраждали в результаті епідемії ВІЛ-СНІДу. До 2014 року 40 000 дітей втратять обох батьків в результаті епідемії СНІДу та до 169 тисяч дітей втратять одного з батьків. Значна частина цих дітей успадкує від батьків і свій ВІЛ-позитивний статус. Сьогодні в Україні інфікується 10% з 2,5 тисяч новонароджених від ВІЛ-позитивних матерів, тоді як у Франції таким чином інфікується не більше 1-2 дітей на рік.

Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»