Укр Eng

Новини

30.06.2007

Ціль YES – скоротити строки вступу України в Євросоюз - Пінчук

Метою Ялтинської європейської стратегії (YES) є скорочення строків вступу України до Європейського союзу мінімум на рік. Про це засновник YES Віктор Пінчук заявив журналістам на прес-конференції в рамках 4-го щорічного самміту цієї організації.

Я впевнений, що вчорашні дискусії скоротили с термін інтеграції України в Європи мінімум на один квартал», - сказав Віктор Пінчук. - Я поставив перед собою мету скоротити цей шлях як мінімум на рік».

«В політичному плані сьогодні шлях з Києва до Брюсселя лежить через Ялту», - відзначив він.

Одним з найважливіших досягнень 4-го самміту Віктор Пінчук назвав дискусію, що відбулася у п'ятницю між представниками української еліти, європейськими і російськими політиками, дипломатами і вченими, в числі яких були 42-й президент США Вільям Джеферсон Клінтон, колишній президент Польщі Олександр Квасьнєвський, колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер, посол Росії в Україні Віктор Черномирдін. «Ми вчора бачили відкриту конструктивну дискусію в ході якої зачапались гострі теми. Ми на виході отримали цілком іншу якість. Нарешті, ми отримали можливість подивитися на трикутник «Росія - Україна - ЄС», як на одне ціле, пролити світло на те, що у цьому «трикутнику» відбувається», - сказав Віктор Пінчук.

На думку українського бізнесмена, позиція колишнього канцлера Німеччини Герхарда шредера по відношенню до інтеграції України до ЄС «є позитивною і конструктивною. Його роль для євро інтеграції України є дуже важливою тому, що канцлер шредер - один з найбільш впливових особистостей сучасної політики: в силу його минулої діяльності, в силу того, що друзі до сих пір у активній політиці, нарешті, в силу його стосунків з Росією».

Вельми символічним В. Пінчук назвав візит у Лівадію 42-го президенту США Білла Клінтона. Він відзначив, що це був перший президент США, який прибув до Лівадії після Франкліна Рузвельта. «Тоді ця конференція роз'єднала Європу, сьогодні ялтинські зустрічі є символом її об'єднання», сказав він.

За словами В.Пінчука Б. Клінтон у ході екскурсії також ознайомився з бібліотекою Ф.Рузвельта, частина якої знаходиться у Лівадії. Український бізнесмен відзначив, що у цій бібліотеці 42-й президент США знайшов раніше невідомі йому роботи свого попередника.

Дивіться фото з Відкриття 4-го Ялтинського самміту. Київ. 28 червня 2007 року
Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»