Укр Eng

Новини

15.08.2019

Проект «BDayVyklyk: перший подих» передав дихальний реаніматор у центр «Колиски надії» у Хмельницькому

В рамках благодійного проекту «BDayVyklyk: перший подих», ініційованого українкою Катериною Садовою, 14 серпня передано десятий  дихальний реаніматор NeoPuff TM RD-900 для центру «Колиски надії» Фонду Віктора Пінчука, що функціонує на базі Хмельницького міського перинатального центру. Гроші на прилад вартістю 125 365 грн зібрано на он-лайн платформі «Українська Біржа Благодійності» українцями, небайдужими до проблематики виходжування передчасно народжених дітей.

В рамках проекту «BDayVyklyk: перший подих» вже вдалося зібрати 1 253 650 гривень. На сьогоднішній день придбано 10 апаратів для Івано-Франківська, Тернополя, Ужгорода, Чернігова, Хмельницького (обласний та міський перинатальний центри), Одеси, Кропивницького, Вінниці та Сум.

Крім того, неопаффи планується встановити в партнерських центрах «Колиски надії» у Дніпрі, Запоріжжі, Львові, Полтаві, Рівному та Черкасах. Підтримати проект можна на сайті Української біржі благодійності.

Вікторія Терещук, завідувач відділенням інтенсивної терапії новонароджених: «Щиро вдячні всім благодійникам, які підтримали проект «BDayVyklyk: перший подих». Наявність такого реаніматору в нашому центрі це ще один професійний крок вперед та додатковий технічний ресурс для надання своєчасної якісної допомоги малюкам у пологовій залі одразу після народження. Прилад дозволить більш широко застосовувати метод продовженого вдиху, який вже довів свою високу ефективність у лікуванні передчасно народжених діток». 

Хмельницький міський перинатальний центр створений у 2007 році за рішенням сесії міської ради на базі Хмельницького пологового будинку та надає всі види кваліфікованої, високотехнологічної медичної допомоги в галузі акушерства, гінекології, неонатології, хірургії новонароджених, а також проводить амбулаторну, консультативно-діагностичну та медично-реабілітаційну допомогу жінкам та дітям раннього віку. Дотепер цей пологодопомічний заклад залишається одним з найпотужніших в області за кількістю пологів щороку. Допомога найважчим малюкам надається у відділенні інтенсивної терапії новонароджених, де в середньому щорічно лікування отримують до 300 дітей.

До модернізації цього відділення в 2008 році долучився Фонд Віктора Пінчука, відкривши на його базі 13-й партнерський центр «Колиски надії» та передавши сучасне медичне обладнання на суму понад 817 000 гривень для порятунку та виходжування дітей, що народилися передчасно. 

Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»