Укр Eng

Новини

04.09.2019

Фонд Віктора Пінчука придбав витратні матеріали для волинського центру «Колиски надії»

Продовжуючи системну технічну підтримку партнерських центрів «Колиски надії», Фонд Віктора Пінчука придбав для відділення анестезіології новонароджених Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання витратні матеріали для дихального обладнання загальною вартістю 59 220 грн.

Волинське обласне дитяче територіальне медичне об’єднання є лікувально-діагностичним та організаційно-методичним центром з надання спеціалізованої медичної допомоги дитячому населенню Волинської області. Колектив об’єднання щорічно забезпечує стаціонарним лікуванням по 25 профілях понад 15 тис. хворих, понад 65 тис. дітей отримують спеціалізовану консультативну допомогу в обласній дитячій консультативній поліклініці. В лікарні функціонує 26 лікувально-діагностичних відділень і служб, включно з обласним центром планування сім’ї та репродукції людини та відділення анестезіології для новонароджених та недоношених дітей на 15 ліжок з неонатологічною виїзною бригадою, що надають допомогу дітям, які народилися в пологових стаціонарах області та потребують подальшого спеціалізованого лікування. В цьому відділенні щороку лікується 350-450 малюків.

Партнерство з цим медичним закладом в рамках проекту «Колиски надії» розпочалося в 2006 році, коли для центру планування сім’ї та репродукції людини Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Фонд Віктора Пінчука придбав апарат для проведення ультразвукових досліджень експертного класу Siemens Sonoline G60S. Також у 2009 Фонд долучився до оснащення відділення анестезіології  для новонароджених та недоношених дітей, передавши медичне обладнання для 1 ліжка реанімації, включно з апаратом штучної вентиляції легенів та відкритою реанімаційною системою. Загальні інвестиції Фонду Віктора Пінчука в цей партнерський центр склали майже 125 000 доларів США.

Оксана Чопко, заступник генерального директора з неонатології: «Зважаючи на велику кількість хворих, що потребують дихальної підтримки, у відділенні гостро стоїть питання ремонту та оновлення апаратів штучної вентиляції. Через недостатнє державне фінансування для підтримки обладнання у працездатному стані, ми звернулися до Фонду Віктора Пінчука по допомогу й дуже вдячні за оперативне вирішення нашої проблеми. Це надзвичайно важливо та цінно, оскільки мова йде про збереження дитячих життів».

Загалом за період партнерства з Волинським обласним дитячим територіальним медичним об’єднанням в рамках проекту «Колиски надії» (2006 – 6 міс. 2019 року) на медичну допомогу у відділенні анестезіології новонароджених та недоношених дітей отримали понад 5000 новонароджених.

Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»