Укр Eng

Новини

14.02.2020

Проект «BDayVyklyk: перший подих» передав дихальний реаніматор в центр «Колиски надії» в Запоріжжі

В рамках благодійного проекту «BDayVyklyk: перший подих», ініційованого українкою Катериною Садовою, 14 лютого 2020 року передано одинадцятий  дихальний реаніматор NeoPuff TM RD-900 для партнерського центру «Колиски надії» Фонду Віктора Пінчука, що функціонує на базі Запорізького обласного перинатального центру. Гроші на прилад вартістю 125 000 грн виділив Благодійний  фонд «Манус Деи», який вже вдруге долучається до реалізації цього проекту.

В рамках проекту «BDayVyklyk: перший подих» вже вдалося зібрати 1 391 248 гривень. На сьогоднішній день придбано 11 апаратів для Івано-Франківська, Тернополя, Ужгорода, Чернігова, Хмельницького (обласний та міський перинатальний центри), Одеси, Кропивницького, Вінниці, Сум та Запоріжжя. Крім того, неопаффи планується встановити в партнерських центрах «Колиски надії» у Дніпрі, Львові та Ізмаїлі. Підтримати проект можна на сайті Української біржі благодійності.

Наталія Титова, завідувачка відділенням інтенсивної терапії новонароджених: «Ми щиро вдячні благодійникам, які втілили нашу давню мрію у життя. Завдяки цьому приладу ми зможемо запровадити у центрі нову методику надання дихальної підтримки передчасно народженим малюкам у пологовій залі в перші «золоті» хвилини життя. Досвід наших колег з інших перинатальних центрів свідчить про високу ефективність методу та гарні результати лікування найменших пацієнтів, тож ми дуже раді цій новій професійній можливості й тому, що зможемо рятувати діток ще на більш високому якісному рівні». 

Запорізький обласний перинатальний центр створений на базі колишнього міського пологового будинку №5. Він розпочав свою роботу після реконструкції у листопаді 2013 року. Центр розрахований на 124 ліжка та щороку в ньому приймають 3000-3500 пологів.  До структури перинатального центру входять вісім підрозділів: консультативно-діагностичне відділення, відділення патології вагітності та екстрагенітальної патології, пологове відділення з 9 індивідуальними пологовими відділеннями та операційними, відділення анестезіології та інтенсивної терапії з методами еферентної терапії, відділення інтенсивної терапії новонароджених, відділення постінтенсивного догляду та ІІ етапу виходжування новонароджених, відділення гінекології з малоінвазивними технологіями, клінічно-діагностична лабораторія.

Допомога передчасно народженим малюкам та діткам, які знаходяться у важкому стані, надається у відділенні інтенсивної терапії новонароджених, де в середньому щорічно лікування отримують 350 дітей. До модернізації цього відділення долучився в 2013 році і Фонд Віктора Пінчука, відкривши на його базі 32-й партнерський центр «Колиски надії» та передавши сучасне медичне обладнання для порятунку та виходжування дітей, що народилися передчасно на суму понад 3,8 млн гривень. 

Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»