Укр Eng

Новини

07.12.2020

Фонд Віктора Пінчука сплатив вартість ремонту реанімаційного обладнання у чернівецькому центрі «Колиски надії»

Фонд Віктора Пінчука надав допомогу партнерському центру «Колиски надії», що функціонує на базі Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні, сплативши вартість ремонту апаратури у відділенні інтенсивної терапії новонароджених на суму 54 375 грн.

Через досить великий потік пацієнтів у цьому відділенні, медичне обладнання роками працює «не вимикаючись», періодично вимагає ремонту, заміни датчиків, контурів і т.д. В рамках технічної підтримки партнерських центрів «Колиски надії» Фонд періодично допомагає в тому числі й реанімації новонароджених Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні. Цього разу термінового ремонту потребували реанімаційні столики, апарати штучної вентиляції легень, пульсоксиметри та зволожувачі. Фонд Віктора Пінчука оперативно відгукнувся на звернення партнерів, розуміючи, що від безперебійної роботи обладнання залежать життя маленьких пацієнтів.

Співпрацю з Чернівецькою обласною дитячою клінічною лікарнею в рамках проекту «Колиски надії» Фонд Віктора Пінчука розпочав у травні 2007 року, оснастивши відділення інтенсивної терапії новонароджених сучасним медичним обладнанням для виходжування передчасно народжених дітей. Протягом всього періоду партнерства загальні інвестиції в чернівецькі «Колиски надії» склали понад 1,67 млн. гривень.

Олексій Козьма, завідувач відділенням інтенсивної терапії новонароджених Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні: «Відділення інтенсивної терапії новонароджених Чернівецької обласної дитячої клінічної лікарні розраховане на 9 ліжок, проте, досить часто у відділенні перебуває одночасно 10-12 немовлят. Відповідно, поламка та простій обладнання це величезна проблема для наших фахівців, адже скорочуються технічні можливості для надання якісної та своєчасної медичної допомоги нашим діткам. Відремонтоване медичне обладнання в найближчі дні має повернутися до відділення з сервісного центру, і ми щиро вдячні Фонду за багаторічну підтримку та допомогу».

Загалом за період співпраці з Чернівецькою обласною дитячою клінічною лікарнею в рамках проекту «Колиски надії» (2007-3 кв. 2020 рр.). У відділенні інтенсивної терапії новонароджених медичну допомогу отримали 2 977 новонароджених. За інформацією фахівців центру 2 553 дітей вдалося врятувати завдяки медичному обладнанню, наданому Фондом Віктора Пінчука.

Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»