Укр Eng

Новини

19.07.2022

Фонд Віктора Пінчука придбав для потреб Ужгородського пологового будинку апарат дихальний дитячий

В рамках спільної благодійної ініціативи Ukraine Relief Fund, заснованої Віктором і Оленою Пінчуками та Фондом Віктора Пінчука, Еріком і Венді Шмідт та Schmidt Futures, Робертом Ф. Смітом та Vista Equity Partners, Minderoo Foundation Ендрю та Ніколи Форрестів, Біллом Фордом та General Atlantic Foundation, для потреб відділення інтенсивної терапії новонароджених Ужгородського міського пологового будинку придбано апарат дихальний дитячий для неінвазивної вентиляції легенів Infant Flow SiPAP вартістю 590 000,00 грн.

За відсутності у Закарпатській області регіонального перинатального центру, фактично його функції виконує саме Ужгородський міський пологовий будинок, де надається високоспеціалізована акушерсько-гінекологічна та неонатологічна медична допомога жінкам та дітям з усього Закарпаття. Щорічно в закладі відбувається 3500 – 4000 пологів, а у відділенні інтенсивної терапії новонароджених лікується в середньому 200-250 малюків на рік, більшість з яких потребує дихальної підтримки.

За останній час у пологовому будинку відбувається суттєвий зріст навантаження, адже від початку повномасштабної військової агресії росії проти України Закарпатська область надала прихисток значній кількості жінок з числа вимушених переселенців. Так, станом на липень в цьому медичному закладі отримали медичну допомогу понад 1500 жінок з інших областей, а на світ з’явилось 228 немовлят. Збільшилась і кількість передчасно народжених малюків, які потребують тривалого виходжування в умовах відділення інтенсивної терапії новонароджених. На сьогоднішній на 4 ліжках реанімації одночасно лікується 8-12 дітей. Через ці обставини, Ужгородський пологовий будинок відчував гостру потребу у додатковому дихальному обладнанні й звернувся по допомогу до Фонду Віктора Пінчука.

Співпрацю з Ужгородським міським пологовим будинком за проектом створення загальнонаціональної мережі центрів «Колиски надії» Фонд Віктора Пінчука розпочав у грудні 2010 року, відкривши на базі відділення інтенсивної терапії новонароджених однойменний партнерський центр та оснастивши його сучасною медичною апаратурою для порятунку передчасно народжених малюків на суму 1 274 048,00 грн. Відтоді Фонд системно підтримує цей пологовий будинок, щорічно виділяючи кошти на ремонт обладнання та витратні матеріали для забезпечення його безперебійної роботи, запрошуючи фахівців пологового будинку до участі в усіх освітніх заходах в рамках благодійного проекту «Колиски надії». За період 2011-2022рр. на ремонт та заміну комплектуючих до медичної апаратури виділено 426 751,00 грн, в т.ч. в червні 2022 року проведено заміну датчиків, адаптерів, генераторів, ротаметрів в апаратах штучної вентиляції легень, моніторах та інкубаторах на суму 55 176,00 грн.

«Вже майже 12 років наш пологовий будинок є партнером проекту «Колиски надії» Фонду Віктора Пінчука, й до сьогодні передана нам апаратура безвідмовно слугує потребам немовлят, що з’являються на світ передчасно або у критичних станах, – говорить завідувач відділенням інтенсивної терапії новонароджених Степан Богдан. - Зараз у такий складний для країни час Фонд, як завжди поруч, а ми стали власниками нового дихального апарату неінвазивної дихальної терапії Infant Flow SiPAP. Це дозволить нам використовувати більш сучасний та безпечний вид штучної вентиляції та мінімалізувати ймовірні негативні наслідки від будь-яких інвазивних втручань».

Share |

Повернутися до списку статей

Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»