Укр Eng

Колиски надії: Новини

21.04.2021

Фонд Віктора Пінчука сплатив вартість ремонту обладнання для дніпровського центру «Колиски надії»

Фонд Віктора Пінчука сплатив вартість ремонту 3-х інкубаторів, 4-х апаратів штучної вентиляції легенів, монітору життєвоважливих функцій та придбав датчики температури шкіри до реанімаційних столиків для центру «Колиски надії», що функціонує на базі відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених Дніпропетровського обласного перинатального центру зі стаціонаром. Загальна вартість ремонтних робіт та комплектуючих склала 76 026 грн.

Дніпропетровський обласний перинатальний центр створений на місці колишнього міського пологового будинку №2. У червні 2012 року він відчинив свої двері для пацієнтів після реконструкції. В оснащенні нового центру взяв участь і Фонд Віктора Пінчука в рамках реалізації проекту «Колиски надії», закупивши до відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених сучасне медичне обладнання на суму 4,17 млн гривень. 

Щороку в середньому в центрі народжується понад 3 500 малюків. Найскладніші пацієнти – передчасно народжені діти (більше 200 діток в рік) – отримують медичну допомогу у відділенні інтенсивної терапії новонароджених. Через незрілість всіх органів вони вимагають тривалого та високотехнологічного лікування. Майже 90% таких дітей потребує протезування дихальної функції, постійного контролю температури й вологості. Це забезпечується апаратами штучної вентиляції легенів, відкритими та закритими клімат-системами для виходжування малюків. Лише за умови безперебійної роботи цієї важливої апаратури можна отримати гарні результати лікування таких пацієнтів. 

Людмила Падалко, генеральний директор: «Вся робота закладу спрямована на єдину мету – народження здорової дитини. В Дніпропетровському обласному перинатальному центрі 60% жінок області народжують дітей в терміні вагітності до 28 тижнів, 75% новонароджених регіону з вагою при народженні до 1000 г. і 25,5% - до 1500г., з’являються на світ саме у нас. Це найскладніші малюки, порятунок яких був би неможливим без сучасного медичного обладнання, наданого Фондом». 

Загалом за період співпраці з Дніпропетровським обласним перинатальним центром в рамках проекту «Колиски надії» (2012 – 2020 роки) в закладі народилося 32 855 немовлят, медичну допомогу у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії отримали 1 944 новонароджених. За інформацією фахівців центру життя 1 576 діточок було збережено завдяки медичному обладнанню, подарованому Фондом Віктора Пінчука.



Share |

Відео

RSS Все відео
10.12.2023

Як наші лікарі рятують поспішайок під час війни - програма "Колиски надії"

03.12.2020

Врятувати передчасно народжених малят під час Covid-19 – програма «Колиски надії»

07.11.2018

В Україні медики продовжують успішно виходжувати передчасно народжених дітей – програма «Колиски надії»

16.01.2018

Українські лікарі дарують друге життя передчасно народженим дітям

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»