Укр Eng

Київська школа економіки: Новини

25.10.2007

Колін Пауелл: «Не розраховуйте на те, заради чого ви не проливаєте сім потів»

Word версія    фото    подія    24 жовтня в рамках проекту KSE Public Lectures Київської школи економіки Колін Пауелл, 65-й Державний Секретар США провів прес-брифінг і прочитав лекцію «Демократія і глобальні виклики людству». У презентації, наповненій гумором і реальними історіями зі свого минулого, екс-держсекретар розповів про протистояння США і СРСР за часів «холодної війни», початок «перебудови» і падіння «залізної завіси», а також представив своє бачення шляхів подолання глобальних проблем людства і основних принципів побудови демократичної і економічно успішної держави. Він також дав оцінку перетворенням, які відбулися в Україні останніми роками, і виразив надію, що Україна продовжить свій демократичний і економічний розвиток.

Екс-держсекретар США підкреслив, що за останні два з половиною роки в Україні відбулося економічне зростання. "Думаю, що це зростання продовжуватиметься, я сподіваюся, що ваша політична ситуація проясниться в найближчому майбутньому і політичний розвиток наздожене економічний. Є люди, які зацікавлені в Україні, в талантах українських людей, тут є інвестиційні можливості. Але скористатися цими можливостями захочуть тоді, коли у вас буде прозоре законодавство, ефективна судова система і не буде корупції»", - сказав Колін Пауелл.

Говорячи про перспективи розвитку України, Колін Пауелл сказав: "Не розраховуйте на те, ради чого ви не проливаєте сім потів". Він також підкреслив, що в майбутньому саме молодь забезпечить лібералізацію країни і проведе необхідні зміни. Зокрема, кажучи про Київську школу економіки, він відзначив: «Студенти KSE - одна з тих сил, яка рухатиме Україну в правильному напрямі».

Звертаючись до студентів KSE, Колін Пауелл підкреслив: «Ресурси і людський талант, якими ви користуєтеся, належать нації. Завжди повертайте своєму народу і не забувайте, звідки ви все це отримали». В свою чергу, Віктор Пінчук, Почесний голова Київської школи економіки, подякувавши Коліна Пауелла, також звернувся до молоді, присутньої в залі: «Я радий, що у молодих людей, майбутніх лідерів на початку шляху є можливість перейняти унікальний досвід і знання. Я бажаю вам використовувати ці уроки для вас і для вашої країни».

Share |
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»