Укр Eng

Глобальна Ініціатива Клінтона: Новини

04.10.2007

Віктор Пінчук став партнером президента Клінтона у програмі «Міжнародна Глобальна Ініціатива Клінтона»

В Нью-Йорку, під час закриття 3-ї щорічної конференції членів «Глобальної Ініціативи Клінтона» 42-й Президент США Вільям Клінтон оголосив про початок міжнародної програми цього проекту.

До цього часу проект «Глобальна Ініціатива Клінтона» об'єднував бізнесменів, громадських та політичних діячів з США. Зусиллями членів «Глобальної Ініціативи Клінтона» було реалізовано 600 соціальних проектів у більш ніж 100 країнах світу. Тепер цей унікальний досвід отримає міжнародне поширення - до програми «Міжнародна Глобальна Ініціатива Клінтона» будуть залучатися представники різних країн, які готові вносити свій внесок у розв'язання проблем, що стоять як перед народами і перед людством.

Програма «Міжнародна Глобальна Ініціатива Клінтона» буде здійснюватися у партнерстві з Віктором Пінчуком та його Фондом, благодійну і громадську діяльність якого високо оцінив Президент Клінтон у своєму виступі під час зустрічі членів «Глобальної Ініціативи».

«Я дуже хочу подякувати Вікторові Пінчуку й Олені Франчук за їх активну громадську діяльність і підтримку, яку було надано нашій міжнародній програмі» - зазначив Вільям Клінтон, виступаючи на конференції.

«Протягом останніх кілька років Президент Клінтон мобілізує громадянське суспільство в усьому світі. Він закликає людей говорити не: «Я збираюся зробити», а - «Я зроблю». Президент Клінтон згуртував дуже багатьох, які займаються благодійністю, громадською діяльністю - бізнесменів, політиків, президентів. Він визначає ті найважливіші напрями, які вимагають інвестування для вирішення проблем, що стоять перед людством. Він створює умови для акумулювання зусиль філантропів, громадських організацій і діячів. І завдяки цьому можливо виконувати завдання того масштабу, які поодинці вирішити було б практично неможливо» - відзначив Віктор Пінчук.

На його думку, міжнародна програма «Глобальної Ініціативи Клінтона» допоможе створити всесвітню мережу добродійності, яка дозволить координувати та об'єднувати дії добродійників різних країн. «Ті глобальні проблеми, на вирішення яких спрямовані зусилля «Глобальної Ініціативи Клінтона», актуальні і для України - це боротьба з бідністю, охорона здоров'я і освіта. Для мене пріоритетом було, є і буде участь у вирішенні тих найсерйозніших проблем, які сьогодні є в Україні. І розраховую, що участь у проекті «Глобальна Ініціатива Клінтона» та в його міжнародній програмі принесе значну користь для нашої країни» - підкреслив Віктор Пінчук.

«Глобальна Ініціатива Клінтона» вже допомогла нашій країні одержати доступ до спеціальних цін на ліки для ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД українців. Завдяки Президенту Клінтону вартість цих препаратів для України було знижено майже в 10 разів - зазначила в Нью-Йорку засновник Фонду «АНТИСНІД» Олена Франчук, - Персоніфікація добродійності, коли людина бере на себе зобов'язання і особисто відповідає за той чи інший соціальний проект, багаторазово підвищує ефективність суспільної діяльності. Я переконана, що приватні ініціативи в цій галузі - це одна з важливих рушійних сил соціального розвитку сучасного світу».

Під час 3-ї конференції членів «Глобальної Ініціативи Клінтона» філантропи взяли на себе зобов'язання реалізувати 2400 благодійних проекти, які матимуть позитивний вплив на життя більше ніж 100 мільйонів людей в усьому світі.

Share |
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»