Укр Eng

Фонд "Open Ukraine": Новини

16.04.2009

Александр Квасьнєвський готовий відстоювати інтереси України в Європейському Союзі

Під час виступу 15 квітня 2009 року на «Дипломатичному клубі», який організовано Фондом Арсенія Яценюка «Open Ukraine» та Фондом Віктора Пінчука у партнерстві з YES (Ялтинською Європейською Стратегією), екс-Президент Польщі Александр Квасьнєський висловив готовність стати на захист українських інтересів щодо вступу в ЄС.

«Європа без України це не та Європа, що може бути з нею. Тільки погляньте — 50 мільйонів населення, стратегічне розташування, абсолютно європейське та християнське коріння, величезний потенціал — вважаю, що було б великою помилкою Євросоюзу, якщо би він відмовився від такого партнера, а в майбутньому й учасника», — зазначив польський
екс-Президент під час зустрічі, що відбулась в рамках проекту «Міжнародний діалог». Водночас, він підкреслив, що «Україна повинна сконцентруватись на двосторонньому діалозі з Європою, оскільки європейська спільнота очікує від України двосторонньої роботи і розраховує на відповідальність».

На переконання Александра Квасьнєвського, Україна для посилення своїх позицій на міжнародній арені повинна розвивати відносини як з Російською Федерацією, так і з Заходом, знаходячи при цьому політичний баланс; a також повинна бути зрозумілою для своїх європейських партнерів.

На його думку, молодим демократіям необхідно розвивати саме демократичну культуру, зберігати стабільність, а до внесення змін до Конституції підходити дуже обережно. «Конституція не змінює характери людей. Навіть якщо Конституція погана, але вона в руках добрих людей, то вона буде нормально працювати» — зазначив екс-Президент Польщі.

Александр Квасьнєвський назвав себе «активним адвокатом України» і підкреслив, що Україна займає важливе місце у його політичній кар’єрі. Вже понад 5 років він є членом Правління YES, неурядової міжнародної організації, заснованої 2004 року Віктором Пінчуком. YES об'єднала відомих політиків, лідерів бізнесу і громадської думки і журналістів з метою сприяння проведення необхідних реформ в Україні для прискорення процесів євроінтеграції, а також покращення іміджу України.

У зустрічі з Александром Квасьнєвським взяли участь 1-й Президент України Леонід Кравчук, 2-й Президент України Леонід Кучма, екс-міністр закордонних справ Анатолій Зленко, екс-міністр закордонних справ Борис Тарасюк, а також провідні представники дипломатичних, бізнес та громадських кіл.

Share |
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»