Укр Eng

Публічні лекції: Новини

07.06.2011

Тоні Блер прочитав публічну лекцію на тему «Віра та Глобалізація» для українських студентів за підтримки Фонду Віктора Пінчука

Tony Blair Public LectureТоні Блер, прем’єр-міністр Великої Британії у 1997-2007, засновник благодійного Фонду Віри Тоні Блера («Tony Blair Faith Foundation») прочитав публічну лекцію для стипендіатів програми «Завтра.UA» та українських студентів за підтримки Фонду Віктора Пінчука, яка відбулась в Києві у понеділок, 6 червня. Тема лекції «Віра та Глобалізація» («Faith and Globalization») фокусувались на ролі та впливу релігії у сучасному світі.

Перед початком лекції Тоні Блер презентував дві програми власного Фонду, що будуть реалізовані в Україні за підтримки Фонду Віктора Пінчука.

Тоні Блер сказав: «Ви не можете вивчати світ сьогодні, якщо не будете вивчати релігію. Питання полягає в тому, як зробити наш світ та наше суспільство відкритими до всіх. Перш за все, сприяти діалогу та розумінню між різними релігіями. Саме над цим мій фонд та Фонд Віктора Пінчука працюватимуть разом через цілу низку заходів: університетські програми, що поєднують ВНЗ по всьому світі для того, аби аналізувати стосунки між релігією та суспільством у сьогоднішньому світі, релігійні конфлікти, релігію, її місце і роль у розбудові демократії. Ці університети в різних частинах світу будуть також партнерами українських вищих навчальних закладів і ми раді партнерству в Україні».

По завершенню лекції Тоні Блер відповів на чисельні питання української молоді. Стипендіати програми «Завтра.UA» прийняли його в почесну спільноту програми, якими нещодавно також стали Білл Клінтон та Шимон Перес. На останок Тоні Блер побажав студентам розвивати Україну: «Я дуже ретельно спостерігав за Україною в останні 20 років і помічав значні зміни і хотів би підкреслити одну річ. У вас як у країни, як нації, чудові можливості. Це цікава, натхненна країна з величезним потенціалом. І зрештою саме ви, ваше покоління буде вести Україну вперед, аби досягти свого потенціалу, зреалізувала його. Якщо подумати про майбутнє, то в вас просто фантастичні можливості, аби зробити її неповторною і унікальною, аби люди хотіли тут жити, аби вони надихали та дарували надію тим, хто прийде після вас. Зробіть її найліпшою країною у світі».

Фотогалерея з події

Share |

Відео

RSS Все відео
18.05.2012

Телесюжет про публічну лекцію за участі засновника Вікіпедії Джиммі Вейлза (ICTV)

18.05.2012

Телесюжет про публічну лекцію за участі засновника Вікіпедії Джиммі Вейлза (ICTV)

18.05.2012

Телесюжет про публічну лекцію за участі засновника Вікіпедії Джиммі Вейлза (Новий канал)

18.05.2012

Телесюжет про публічну лекцію за участі засновника Вікіпедії Джиммі Вейлза (СТБ)

Сторінки 2 3 4 5 6 ... із 6
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»