Укр Eng

Публічні лекції: Новини

22.05.2012

Засновник Wikipedia Джиммі Вейлз, на запрошення Фонду Віктора Пінчука, прочитав Публічну лекцію на тему «Як інтернет змінює майбутнє»

У вівторок, 15 травня, Джиммі Вейлз, засновник Wikipedia, ідеолог концепції Wiki та член Опікунської ради Фонду Wikimedia, на запрошення Фонду Віктора Пінчука, прочитав Публічну лекцію на тему «Як інтернет змінює майбутнє». Слухачами лекції стали близько 500 осіб: інтернет-підприємці, дипломати, студенти і аспіранти провідних ВНЗ України та переможці стипендіальних програм Фонду Віктора Пінчука.

Під час лекції Джиммі Вейлз розповів про ідею та мету створення Wikipedia, її структуру і зміст. Він наголосив на важливості розуміння того, що Wikipedia – це лише базова інформація, а не бібліотека.

Джиммі Вейлз відмітив, що незважаючи на культурні відмінності, всіх користувачів Wikipedia об’єднує інтерес до глобального контенту, що робить інтернет-енциклопедію простором, де люди можуть об’єднуватися через інформацію: «Інтернет поліпшує наше життя, люди мають вільний доступ до знань. Треба подивитись якусь мапу, знайти дорогу чи адресу – усі заходять до Wikipedia. Але ще більше цінність, що люди спілкуються, згуртовуються і поєднуються на глобальному рівні».

Також засновник Wikipedia наголосив, що попри те, що Інтернет дедалі більше проникає у наше життя, варто знаходити час і на живе спілкування з рідними, близькими та друзями: «Чи поліпшує Інтернет якість життя? Так, поліпшує. Він дає швидкі відповіді на безліч запитань. Однак набагато важливішим є безпосереднє спілкування і поєднання людей. Ми можемо разом працювати над різними науковими, соціальними і громадськими проектами. І спільно нам легше генерувати ідеї та засвоювати знання».

По завершенню лекції Джиммі Вейлз відповів на чисельні питання української молоді щодо авторського права, створення власних неприбуткових проектів, інтернет-благодійності, цензури та точності інформації. Серед слухачів лекції був український боксер та громадський діяч Віталій Кличко, який також поставив спікеру запитання.

Наостанок, Джиммі Вейлз закликав молодь не боятися поразок, підкресливши, що саме невдача є важливою частиною успіху: «Не бійтеся поразки. Якщо ви хочете щось зробити, просто робіть це. Людина що намагалася щось зробити та зазнала невдачі герой порівняно з тим, хто ніколи нічого не намагався».

Дискусія з українським перекладом транслювалася в режимі онлайн на сайтах korrespondent.net та ictv.ua. Повна відео версія лекції з питаннями та відповідями доступна на сайті Фонду Віктора Пінчука (pinchukfund.org) в розділі Фото та Відео, а також на YouTube каналі Фонду youtube.com/pinchukfoundation

Також, в рамках свого першого візиту в Україну, в понеділок, 14 травня, Джиммі Вейлз став спеціальним гостем 5-го Молодіжного Форуму Стипендіальної програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука. Засновник Wikipedia зустрівся з учасниками Форуму, виступив з промовою та вручив нагороди переможцям особистого рейтингу стипендіатів на церемонії нагородження Форуму «Завтра.UA».

В рамках проекту «Публічні лекції» Фонд Віктора Пінчука регулярно запрошує в Україну всесвітньо відомих економістів, політиків та громадських діячів для обговорення сучасних викликів, що стоять перед Україною та світом. Організація такого діалогу між українською молоддю та світовими лідерами дозволяє Фонду втілювати свою мету – виховувати нове покоління відповідальних лідерів.

Раніше з публічними лекціями на запрошення Фонду Віктора Пінчука виступали професор міжнародної економіки Університету Джона Хопкінса доктор Френсіс Фукуяма; доктор Мухаммед Юнус, лауреат Нобелівської премії світу 2006 року; Джеймс Вульфенсон, 9-й президент Світового Банку; Колін Пауелл, 65-й державний Секретар США; Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки (1999-2009) та Генеральний секретар НАТО (1995-1999) Хав’єр Солана; екс-віце-канцлер Німеччини Йошка Фішер; 42-й Президент США Вільям Джефферсон Клінтон; Президент Ізраїлю Шимон Перес; колишній прем’єр-міністр Великобританії Тоні Блер; колишній директор-розпорядник Міжнародного Валютного Фонду Домінік Стросс-Кан та інші. 

Share |

Відео

RSS Все відео
17.06.2013

Публічна лекція Мічіо Каку: питання та відповіді

28.05.2013

Телесюжет про публічну лекцію Мічіо Каку на телеканалі СТБ

28.05.2013

Телесюжет про публічну лекцію Мічіо Каку на Новому Каналі

28.05.2013

Телесюжет про публічну лекцію Мічіо Каку на телеканалі ICTV

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»