Укр Eng

Всесвітні студії: Новини

14.12.2012

В Києві відбулась перша зустріч випускників двох поколінь освітньої програми «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука

зустріч випускників двох поколінь освітньої програми «Всесвітні студії»В середу, 12 грудня відбулась перша зустріч стипендіатів освітньої програми «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука, які вже завершили своє навчання за магістерськими програмами у закордонних навчальних закладах та повернулись до України. До зустрічі приєднались близько 20 випускників програми 2010-2011 років, які навчалися в найкращих університетах Великобританії, Мальти, Нідерландів, США, Швеції та Швейцарії.

В продовж майже трьох годин спілкування, до якого також долучились представники Фонду Віктора Пінчука – заступник Голови правління Фонду Томас Вайе, заступник Голови правління Валерій Вакарюк та менеджер проекту «Всесвітні студії» Юлія Гладкова, випускники програми ділилися враженнями щодо свого перебування за кордоном, розповідали про перебіг та специфіку навчання та про свої академічні та професійні досягнення. Кожен із стипендіатів відмітив, що окрім нових знань за спеціальністю, поглибленого вивчення іноземної мови та надбання широкого кола нових друзів з усього світу, навчання в іншій країні надало їм впевненості у своїх силах, вивело на новий професійний рівень та допомогло по-новому відкрити для себе світ.

Максим Бугай, переможець програми «Всесвітні студії», Maastricht University, Нідерланди: «Рік проведений в іншій країні повністю стер у моїй уяві існуючи кордони та межі між країнами та культурами, а також змінив моє сприйняття світу – він став більш відкритим та різноманітним. Крім того, навчання за кордоном надало мені впевненості у своїй самодостатності та переосмислення можливостей співпраці з людьми з різних країн світу».

Уляна Полтавець, переможець програми «Всесвітні студії», University of Leiden, Нідерланди: «Окрім очевидної користі цього досвіду в плані створення соціальної мережі по всьому світу та отримання якісних професійних знань, великим надбанням я також вважаю свій особистісний ріст. Переїжджаючи до Голландії, я думала, що лишаю позаду все своє життя, а виявилося, що життя як такого ще і не було - настільки яскравим був цей рік і настільки змінився мій світогляд. Якщо ж говорити про професійний та освітній аспекти, то, мабуть, найважливішим здобутком є те, що мене навчили мислити та ставити правильні запитання, адже з цього має починатися будь-який конструктив. Мені випала нагода зустрітися з багатьма видатними людьми - Комісаром ЄС, Генеральним секретарем Нідерландів з адміністративної реформи та іншими, - це допомогло мені адекватно оцінити місце України в світі, виходячи з чого вже можна думати про наше спільне майбутнє».

Також випускники відмітили, що наразі в університетах по всьому світі навчається велика кількість української молоді, яка після закінчення навчання планує повернутися на батьківщину, вбачаючи для себе в Україні більше можливостей для розвитку та вдалого кар’єрного зростання. До того ж, кожен із стипендіатів програми на своєму прикладі довів, що отримання освіти в найкращих навчальних закладах світу можливе і варте зусиль.

Надалі Фонд Віктора Пінчука планує розвивати спільноту стипендіатів програми «Всесвітні студії» та регулярно поводити зустрічі випускників, зробивши їх платформою для обміну досвідом, обговорення ідей та шляхів реалізації соціальних проектів та становлення професійних та дружніх зв’язків.

1 грудня 2012 року Фонд Віктора Пінчука розпочав прийом заявок від потенційних кандидатів на участь у четвертому конкурсному доборі програми «Всесвітні студії». В рамках проекту, спрямованого на формування нового покоління української професійної еліти, переможці конкурсу – талановиті молоді українці віком до 35 років – отримають від Фонду Віктора Пінчука гранти на навчання за магістерськими програмами в провідних світових навчальних закладах, що увійшли до списку 200 кращих університетів світу за рейтингами QS та The Times Higher Education.

Прийом документів та online-реєстрацію відкрито на сайті програми worldwidestudies.org до 15 травня 2013 року.

Share |

Відео

RSS Все відео
03.04.2012

Cюжет, присвячений розширенню освітнього проекту Фонду Віктора Пінчука «Всесвітні студії» (СТБ)

29.06.2011

Презентація переможців 2-го конкурсного добору програми "Всесвітні студії"

02.03.2011

Сюжет про програму "Всесвітні студії" в ефірі "Підйому"

12.08.2010

Переможці програми "Всесвітні студії" в 2010 році

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»