Укр Eng

Завтра.UA: Новини

12.08.2014

Фонд Віктора Пінчука та Фундація Coca-Cola проведуть в Києві другий екологічний форум «Climate Change Camp» для стипендіатів програми «Завтра.UA»

14–17 серпня Фонд Віктора Пінчука за підтримки Фундації Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation) проведе в Києві в Пущі Водиці другий екологічний форум «Climate Change Camp II» для стипендіатів програми «Завтра.UA». Захід, присвячений проблемам екології, збере разом понад 200 учасників з усієї України: студентів-стипендіатів освітньої програми Фонду Віктора Пінчука, молодих вчених, експертів з питань екології та альтернативної енергетики, лідерів громадських організацій.

Головна мета екологічного форуму – привернути увагу соціально-активної молоді до проблем навколишнього середовища в Україні і долучити їх до активної участі в реалізації проектів та ініціатив. Основними напрямками роботи учасників еко-табору цього року стануть управління водними ресурсами, контроль та утилізація відходів, «зелена енергія», а також соціальні ініціативи, що впливають на збереження загальної екосистеми світу.

Впродовж чотирьох днів роботи форуму учасники послухають лекції експертів у сфері екології, дізнаються про світовий досвід боротьби з проблемами навколишнього середовища та технологіями збереження екосистем, а також попрацюють над перетворенням власних ідей та ініціатив у реальні проекти, скеровані на вирішення екологічних питань.

В рамках практичної частини заходу стипендіати займуться прибиранням сміття в лісопаркових зонах, а також разом з орнітологами спостерігатимуть за птахами, досліджуючи вплив людської діяльності на їх популяції. Крім того, досліджуючи одне з ключових питань форуму - управління водними ресурсами - учасники еко-табору відвідають з екскурсією завод «Coca-Cola Беверіджиз Україна».

Оксана Кулаковська, директор департаменту освітніх програм Фонду Віктора Пінчука: “У рамках освітніх ініціатив Фонду для нас важливо підтримувати розвиток лідерського потенціалу талановитої молоді України. Саме питання відповідальності за рішення та дії – від рівня ініціатив у своїх екосистемах до енергетичної безпеки на рівні держави та глобальному буде однією з тем, обговорюваних у таборі.”

“Сьогодні для нашої країни питання енергоефективності та раціонального використання природних ресурсів постало особливо гостро. У Компанії Кока-Кола ми віримо, що майбутнє кожного з нас, як і майбутнє нашого бізнесу, безпосередньо залежить від благополуччя довкілля та місцевих громад. Тож стале використання води, енергії та запобігання змінам клімату – серед пріоритетів нашого Бачення-2020. Саме такі проекти, як екологічний форум «Табір зі змін клімату», дозволяють залучити молоде покоління поєднати зусилля задля захисту нашого спільного дому – планети», зазначила Олеся Жулинська, директор Відділу зі зв’язків із громадськістю Компанії Кока-Кола в Україні.

Серед запрошених експертів, які поділяться зі стипендіатами власними ідеями та досвідом, а також працюватимуть разом з ними над проектами, будуть:

  • Роман Зінченко, координатор української мережі енергетичних інновацій Greencubator,
  • Юрій Пивоваренко, засновник проекту «Зробимо Україну чистою!»,
  • Іван Пасічник, засновник проекту EcoIs.me,
  • Андрій Зінченко, засновник проекту EnergyTorrent,
  • Остап Голяка, засновник проекту BetaPlace,
  • Олексій Рябчин, економіст – міжнародник, стипендіат програми «Всесвітні студії» Фонду Віктора Пінчука, магістр за спеціальністю «Інновації та сталий міжнародний розвиток» (University of Sussex), дописувач у TheWashington Post. 
  • Наталя Заверуха, засновник проекту з обміну речами «Плюшкін» та інші.

Окрім освітніх та практичних заходів, програма форуму традиційно включатиме командотворчі тренінги, цікаві і динамічні завдання та активності, а також спілкування з однодумцями та друзями зі спільноти найактивніших молодих людей України.

Share |

Відео

RSS Все відео
14.07.2018

Сюжет про 11-й Форум стипендіальних програм

14.07.2018

Сюжет про 11-й Форум стипендіальних програм

14.07.2018

Сюжет про 11-й Форум стипендіальних програм

14.07.2018

Сюжет про 11-й Форум стипендіальних програм

Сторінки 1 2 3 4 5 ... із 5
 
Створення та підтримка сайту: Креативна агенція «Арт Депо»